dijous, 28 d’abril del 2011

Manifest en defensa de la Sanitat Pública.


La FavpSantFost manifesta la seva preocupació davant els acords adoptats en les darreres setmanes pels responsables sanitaris del nostre país en relació a les mesures de xoc per retallar les despeses en sanitat que suposaran allargar encara més els temps d'espera i obligarà a molta gent a pagar serveis privats.

Des de l'organització veïnal manifestem el nostre desacord amb aquestes mesures que compotaràn el desmantellament de la Sanitat Pública. Pensem que no és de rebut el tancament de llits hospitalaris, la reducció d'intervencions necessàries, la limitació de la utilització de la tecnologia i la rebaixa en les intervencions. El dret a la salut és un dret bàsic i constitucional, i no podem permetre retalls en drets socials bàsics que han costat tant d'aconseguir.

Contínuament ens estan amenaçant amb que introduiran mesures de copagament o repagament de serveis o de medicaments, o ens culpabilitzen per la utilització dels serveis sanitaris i per la despesa en medicaments. La salut no ha de ser un negoci: volem una sanitat pública i de qualitat.

Per tant, instem el Govern de la Generalitat a arribar a una solució de consens amb tots els agents socials amb l'objectiu que el nostre sistema de salut continuï disposant de l'eficiència guanyada durant anys així com el mateix nivell de qualitat assistencial.

Recollint el malestar veïnal, MANIFESTEM:

1. Que es destinin a la sanitat pública els diners necessaris perquè es pugui donar una assistència universal, gratuït, universal, solidaria, equitativa i de qualitat.
2. Que volem una gestió racional i eficaç dels recursos destinats a la sanitat amb una política sociosanitària clara i de medicina preventiva.
3. Que cessin les retallades de personal i de serveis sanitaris ja que tindran una repercussió negativa en la qualitat i augmentarà el temps d'espera.
4. Que es deixi d'empitjorar els serveis públics per fomentar la contractació de mútues privades.
5. Que no s'implanti cap sistema de copagament, taxes o tiquets moderadors per limitar l'accés de la població a la salut, ja bastant restringit.

La Federació està efectuant una recollida de signatures en defensa de la sanitat pública que farà arribar al govern català.