diumenge, 17 d’abril del 2011

El Complex Esportiu de Sant Fost

Des de la Federació d´Associacions de Veïns donem la benvinguda al Complex Esportiu de Sant Fost, un equipament destinat a la promoció de la salut a través de la pràctica esportiva en un nou marc de trobada per a tots els veïns i facilitar la millora de les relacions.

No és aquesta l'ocasió de fer valoracions al projecte, ni a la gestió econònica que s´ha fet per dur-lo a terme. Ja tindrem ocasió de fer-las a mesura que anem tenint l'oportunitat de gaudir-lo i a mesura que es vagin acabant les diferents parts del projecte inicial pendents o que els venciments dels crèdits vagin venint. Ara és el moment de sentir-nos orgullosos de poder comptar amb una infraestructura molt important pel poble i utilitzar-la com a pròpia.

Lamentar tan sols la pèrdua d'oportunitat que han tingut els gestors de l'equipament al no obrir un senzill procés de participació ciutadana per a triar algunes coses
, com per exemple, el nom del complex i d'aquesta forma, acabar de fer-la sentir totalment nostra, tal com es va fer amb l'IES Alba del Vallès que va ésser triat entre diversos noms per tots els agents implicats: alumnes, AMPA, ..., i no li van posar el nom del propietari que en el seu moment, també per llei, va cedir els terrenys a l´Ajuntament.

Tanmateix, quan el 1979 es va inagurar la zona esportiva (formada en els seus inicis per un camp de futbol, pista de frontó i piscina ) cedits per llei al municipi d´acord amb l´Ajuntament, es va anomenar Zona Esportiva "Sant Fost Residencial", i no Zona Esportiva Esportiva "Can LLadó". No sabem d'on ha sortit aquesta decisió: de l´Equip de Govern, del Consistori en ple, del Consell d'Administració del Complex..... Potser algun dia ens ho explicaran. Tan de bo! ( Aquest es nomès un petit exemple d´entre molts altres).

Cal tenir en compte que els avenços socials obtinguts amb l'arribada de la democràcia es deuen en part, a la participació ciutadana en les qüestions que ens afecten molt directament. Aquesta instal·lació ha de perdurar i l´hem de poder utilitzar durant molts anys nosaltres, els nostres fills, néts,.. amb la màxima satisfacció. Hagués estat un gest de proximitat, consens i diàleg haver donat veu al poble, repetim, igual que en el seu dia es va fer amb l´Institut, per tal de fer d´aquest projecte "més de tots", ja que en definitiva som nosaltres qui el pagarem en un futur.