diumenge, 13 de març del 2011

Participació Ciutadana.

Amb una mica "confusa convocatòria" als veïns de Mas Llombart, - tal com va admetre posteriorment el Regidor d'Urbanisme - que nomès feia referència a la "millora i nous serveis de zones verdes del poble i un estudi d'adequació d'un espai lliure en el carrer Perdius", es van donar cita dijous passat dia 10 en l'Ateneu de Sant Fost, una quinzena de veïns, gairebé tots ells residents o pròxims a aquest carrer.

Va obrir la reunió la Sra. Alcaldessa per a anunciar que el motiu de la reunió era, atenent la petició de diversos veïns, presentar la proposta de canvi de lloc del parc infantil situat a l'entrada de Mas Llombart Nord, a un altre espai pùblic existent per la meitat de Perdius.

Acompanyaven a l'acte el Regidor d'Urbanisme i l'Arquitecte Municipal que va aprofitar la seva presentació per a indicar que la seva presència es devia a l'interès a rebre de primera mà les opinions dels veïns davant possibles dubtes tècniques en un acte de Participació Ciutadana promocionat per l'Ajuntament que abans no es feia.

Tots els presents van coincidir en que la ubicació i utilització del parc existent no era l'adequada per motius de tots coneguts des de la seva implantació fa quatre anys per aquestes mateixes dates i que havia d'estudiar-se una nova que la millorés. També van coincidir que la proposta presentada per l'Ajuntament no era ben rebuda i es rebutjava sense opinions en contra. Paradoxalment, no van acudir els veïns que segons l'Ajuntament havien provocat aquesta reunió sol·licitant aquest canvi.

Davant aquesta situació i com no havien més propostes municipals, l'Alcaldessa va determinar que tot quedava com estava i que ambdós espais serien millor atesos quant a neteja i vigilància sense determinar que fer en un futur amb la petició de millora del parc existent en la qual tots estaven d'acord.

A partir d'aquí, els veïns van sol·licitar un diàleg obert per a expressar un riu de peticions, propostes i reclamacions que en gran nombre ja havien estat tramitades al consistori, fins i tot amb Registre d´Entrada i que fins a la data no han estat ateses. Millora de neteja de carrers, retirada d'obstacles de les voreres i la via pública, millora de vigilància policial, eliminació de situacions perilloses en parcel·les abandonades i brutícia per abocament d'escombraries, neteja d'altres zones verdes, adequació d'àrees de descans i convivència en altres llocs públics de la urbanització, informació pública de quins són les zones pùbliques existents en la zona per a estudiar noves propostes des de la ciutadania, l'eliminació de línies i preses elèctriques en els carrers per obres veïnals accessibles als nens, foradades greus del paviment, voreres aixecades, franges reductores de velocitat defectuoses i sense senyalització, recollidors d'escombraries trencats, netega del lloc dels mateixos, situacions perillossas de talusos en altres espais pùblics del veïnat i un llarg etcètera que tampoc la representació municipal va determinar solució, nomès comentaris puntuals.

El que si palpitava entre els veïns era que no calia esperar quatre anys per a afrontar aquests temes a dos mesos de les eleccions. Així es va dir i va quedar constància entre els assistents.