dijous, 24 de novembre del 2011

Dia Internacional Contra la Violència cap a les Dones



Rebuig contundent del moviment veïnal a la violència masclista.

Els maltractaments no són un assumpte privat, és un problema social que es combat amb la TOLERÀNCIA ZERO davant qualsevol comportament masclista.

Un 25 de novembre més, com cada any, ens recorda que cal seguir treballant i conjuminar forces per a combatre i acabar contra aquest terrible fenomen ja que malgrat tots els avanços, en el quotidià se segueixen vulnerant drets fonamentals de les dones, veient-se afectades la seva dignitat i la seva llibertat mitjançant les pràctiques violentes que sofrixen cada dia només pel fet de ser-lo.

La responsabilitat individual és dels maltratadors, però acabar amb el masclisme és una mica que hem de fer entre tots ja que la violència de gènere desapareixerà quan les dones deixin de ser ciutadanes de segona i participin de forma igualitària en aquesta societat; desapareixerà quan deixin d'estar al capdavant de les xifres de pobresa, de les llistes d'atur, de sofrir la infravaloració dels seus treballs i els problemes de conciliació de la vida personal, familiar i pública, desapareixerà quan es deixi d'usar la seva imatge com un objecte de consum, quan les seves paraules s'escoltin amb el mateix volum que s'escolten les dels homes i quan les hi nomeni i visualici en tots els espais socials.

Per tot això, cada persona o institució té un compromís en la lluita contra la violència cap a les dones. Perquè la violència no és cosa d'elles, no és cosa d'unes altres, és cosa de totes i cadascuna de les persones que conformem aquesta societat.

Tan sols assumint una responsabilitat compartida podrem fer desaparèixer una de les majors xacres que sofreix la nostra societat: la violència de gènere. Tan sols assumint una responsabilitat individual podrem forçar la seva desaparició i, per tant, contribuir al progrés social.

Amb el record de les dones que durant el 2011 han mort a les mans dels violents i cruels executors, amb el convenciment que no existeixen barreres ideològiques ni polítiques que posin fre a una lluita comuna contra la violència sexista, la FavpSantFost en nom de l'associacionisme veïnal, adquireix el ferm compromís de lluitar contra totes les manifestacions de violència que sofrixen les dones en aquesta societat, mostrant la seva més absolut rebuig a tots aquells que l'exerceixen, promovent el canvi social mitjançant una posició de tolerància zero enfront del masclisme i no sent còmplices amb el silenci.

Per tot això assumim el nostre compromís i animem a totes les Associacions Veïnals i a tota la ciutadania, a participar en els actes públics convocats per a commemorar aquesta vergonya i a treballar dia a dia per eradicar comportaments masclistes, amb el desig que en el futur no hagi cap motiu per a commemorar el dia 25 de novembre com el Dia Internacional Contra la Violència cap a les Dones.