dilluns, 21 de maig del 2007

Participació

Volem PARTICIPAR sense la necessitat de defensar amb una energia desproporcionada aquest dret, i volem que se’ns tingui en compte per a configurar un model de poble de tots i per a tots. Per això hem treballat, treballem i seguirem treballant; i, com ciutadans organitzats, volem participar de forma activa en la construcció democràtica del nostre poble, perquè la col·laboració ciutadana sigui efectiva i no solament sobre paper, és a dir, volem que les administracions facilitin la participació política, econòmica, social i cultural dels ciutadans, i que, a través de la participació real i activa, se’ns permeti proposar iniciatives, peticions i queixes. Volem col·laborar perquè aquells ciutadans i barris que no han arribat encara als estàndards mínims de qualitat de vida, assoleixin ser ciutadans de ple dret i barris plenament integrats en el desenvolupament equilibrat del poble. Encara que la nostra filosofia vital sigui aspirar a màxims, no ens conformem amb mínims.
És clar que, en democràcia, els regidors, com els diputats, senadors, i procuradors, els tria el poble democràticament. Per tant només hi ha un govern, el triat per tots els veïns de Sant Fost i, per tant, no caben governs paral·lels ni lobbies que dirigeixin les institucions al marge d’aquells.
No obstant això, també ha de constatar-se l’existència de col·lectius organitzats que volen participar en la vida diària del municipi. Des de la convicció que una de les majors garanties per al desenvolupament democràtic és la participació política, econòmica, cultural i social de la ciutadania. L'accedir a la presa de decisions i participar en el dia a dia del govern de la ciutat planteja noves exigències tant per als partits, que governen per mandat popular, com per a la ciutadania, que delega temporalment l’exercici del poder als partits. Les persones tenen dret a participar per a procurar el seu benestar i el bé comú, fi última de l’acció participativa de la ciutadania en la política general del municipi.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona tarda!

Ja sabeu que teniu tot el meu recolzament i que pronostico un futur ple d'alegries per totes les associacions aquí representades. Però no he pogut reprimir una ganyota al veure l'escrit que heu fet arribar a totes les cases.

Soc poc sospitós de ser simpatitzant de l'alcalde que avui ens governa, però no crec que la crítica destructiva sigui la millor opció per al nostre poble. Per lo vist sembla que aquesta campanya esta marcada per la crítica, els anónims, l'insult i algun que altre conflicte personal. Però no crec que aquest hagi de ser el tarannà d'una federació d'associacions com aquesta.

Està bé mostrar a la gent les promeses incomplertes i les mentides de l'alcalde, però us animo a ser constructius, a proposar, a donar a coneixer les vostres/nostres rehibidicacions i les idees per millorar el poble.

M'agradaria pensar que l'escrit que he rebut a casa no serà la tónica dominant en la manera de fer d'aquesta associació.

Salut i forçà! Que tot està per fer i tot és possible.

Xavi Conesa i Serrat

Anònim ha dit...

Esta bien la asociacion siempre que cuente con todos los del pueblo,donde estan los del centro? y la parte de can calet? no creo que el nombre de asociacion de vecinos de sant fost este bien ,no hablais en nombre de todos los del pueblo creo yo¡y si lo haceis es sin el consentimiento de una gran parte de la poblacion,paso de politica, del alcalde y demas,mejor poner asociacion de socialistas de sant fost,lo veo mas corepto¡¡gracias y un saludos a todos-as.

Josep E. ha dit...

Xavi, com membre de la junta de la Selva del Vallès, puc manifesta que, a part del que coneixes del nostre Pla estrategic del barri, aquest estat durant mes 2 anys, discutit amb els regidors municipals sense obtenir ni la mès minima resposta.
Traballem i seguirem treballan pel poble, pero quan calgui, com ara manifestarem la situació real del govern municipal, respecte la nostre feina.
Aquest escrit es a tall personal, no correspon a cap acord de la junta.

Josep E. ha dit...

Resposta a anonim:
A les associacions son obertes a tots i totes els ciutadans dels barris, no son obligatories i si voluntaries.
Si consideix en aquest momemts que les persones que participen mès a la vida del nostrre poble en els moviments veinals estan dins un partit, per que ens sentim vinculats a les persones que perticipen i recolzan els nostres criteris i opinions.
A ningú se li demana la seva religió,militantància politica, ni equip de futbol al que pertany, per ser soci-a de cap associació del poble