dijous, 10 de febrer del 2011

Apagada contra els abusos de les elèctriques



Comunicat de la Federació

Les Associacions Veïnals de Sant Fost convoquen a una apagada el 15 de febrer


L'actual sistema solament genera beneficis per a les grans empreses elèctriques que abonen en temps de crisis els ciutadans del carrer



LA FEDERACIÓ INFORMA

APAGADA COL·LECTIVA
CONTRA ELS ABUSOS DE LES ELÈCTRIQUES

15 febrer, dimarts
de 22.00 a 22.05 hores


Nota de premsa, 09-02-2011.

Les associacions veïnals de Sant Fost conviden als veïns a apagar la llum el dia 15 de Febrer entre les 22:00 i les 22:05 hores.

Les Associacions veïnals defensen que en la situació econòmica actual de crisi que afecta a les famílies haurien de protegir-se les economies domèstiques perquè no hàgin de suportar més pressió sobre les seves butxaques; per contra el preu de l'electricitat ha incrementat oficialment un 9,8% per al primer trimestre de 2011 i s'esperen pujades futures, amb increments que podrien superar el 40% fins al 2013, pels privilegis històrics (moratòria nuclear i dèficit tarifari de 20.000 milions d'euros) i la previsible pujada dels costos del petroli.

Les associacions veïnals plantegen que han de prendre's mesures importants per a modificar el sistema fins a ara desenvolupat, amb la finalitat d'evitar les pujades desproporcionades a les quals ens duu el mateix, pel que s'ha d'apel·lar a la realització d'un debat i clar amb la societat, en el qual es propiciï un disseny racional del consum i de la producció elèctrica, la qual cosa seria un repte social que podria facilitar altres objectius estratègics econòmics, de creació de llocs de treball, d'innovació tecnològica, i de pedagogia social, que es podria portar a terme a través de la cooperació amb agents socials i societat civil i no solament amb la decisió de l'Administració i dels agents econòmics.

Les associacions veïnals de Sant Fost entenen que:

- La liberalització del mercat no arriba a als usuaris domèstics, que estan en mans de cinc grans companyies que controlen el mercat en oligopoli.

- S'està imposant entre les administracions no tant l'estalvi energètic com l'estalvi pressupostari (estalvi en facturació).

- Els petits consumidors no es poden unir per a organitzar un veritable estalvi de consums i preus, perquè no poden actuar en les Tarifes d'Últim Recurs.

- En aquest pla energètic no haurà fruits socials sostenibles, sinó només beneficis per a les empreses elèctriques, mentre les economies domèstiques seguiran assumint aquests costos.

Per tot la qual cosa se sumen a la campanya estatal de la Confederació Estatal d´Associacions de Veïns (CEAV) en matèria del mercat elèctric, sol·liciten als veïns que mostrin la seva repulsa a l'actual situació apagant en la mesura del possible els seus electrodomèstics el dia 15 de Febrer de 22:00 a 22:05 hores.

Federació d'Associacions de Veïns de Sant Fost

Ajuda'ns a difondre la convocatòria de l'Apagada.