divendres, 8 de juny del 2007

Article d´opinió de la Federació.

A tots els ciutadans de Sant Fost,

La Federació d’Associacions de veïns i veïnes de Sant Fost és una entitat que, tal com es va exposar en la presentació celebrada el 13 de maig del 2007, va néixer el passat mes de gener, amb la voluntat de promoure la participació de tots aquells ciutadans preocupats i interessats en l’evolució del municipi, en la seva construcció i en les actuacions presents i futures que s’hi han de realitzar.

Per la seva pròpia naturalesa, inicialment està constituïda per les AAVV de la Conreria, Can Boc “La Pineda”, Mas Llombart i Mas Corts “La Selva del Vallès”, Sant Pere i el Sot i La Urba Zona Residencial.

La Federació pretén aglutinar el gruix de la població de Sant Fost, per això des del primer moment s’ha contactat amb totes les associacions de veïns, obtenint respostes diverses a la invitació realitzada. Des d’algunes que des de l’inici han cregut en el projecte, fins d’altres que per motius diversos han declinat la seva participació. Des de la Federació creiem necessària la participació de tots i tothom, i per això reincidim en la nostra invitació a les associacions que fins a la data no han volgut/pogut participar en aquest projecte. Alhora als representants de totes aquelles entitats i associacions de Sant Fost que creguin i vulguin fer aportacions a la política municipal, també els convidem a incorporar-se a les seves associacions de veïns per integrar-se a la Federació.

Per tant, atenent que la Federació és una entitat apolítica tal com es recull als seus estatuts, volem encoratjar als ciutadans en el seu conjunt a participar amb nosaltres, per tal que la Federació sigui el mosaic cultural i ideològic més representatiu possible dels habitants de Sant Fost, per d’aquesta manera tenir més punts de vista per contrastar, evitant mals entesos, falses informacions, escrits anònims, atacs personals, acusacions de manipulació, etc, etc.

Des del primer moment la Federació i els seus membres hem donat la cara, tothom sap els nostres noms i cognoms, no ens hem amagat de res ni ens n’amagarem, perquè entenem que la construcció d’un Sant Fost millor l’hem de fer sense secrets ni reserves, a aquestes alçades de democràcia no hi cap ni clandestinitat ni els pseudònims (com alguns han practicat aquestes últimes dates).

Podem dissentir, discrepar, coincidir i estar d’acord o senzillament restar indiferents respecte el que els altres pensen o creuen, però sempre des de la honestedat, el diàleg, el respecte, la sinceritat i la claredat, per d’aquesta manera poder anar a tot arreu amb la cara ben alta.

En aquesta nova etapa municipal que s’inicia, i independentment de qui governi, des de la Federació pretenem poder participar en la política del poble, col·laborant per al Sant Fost de futur, identificant necessitats i proposant solucions, millorant els aspectes que es pugui i impulsant el que s’estigui fent bé.